آبشار بولا یا آبشار اوبن ساری

آبشار بولا یا ابشار اوبن: 

در نزدیکی شهر ساری، بخش دودانگه، روستای سنگده و در منطقه‌ حفاظت‌شده بولا، یکی از آبشارهای ایران به نام آبشار بولا یا آبشار اوبن وجود دارد. دیواره ابشار اوبن با خزه پوشیده شده ‌است. همین نکته وجه تمایز این آبشار عنوان می‌شود. این آبشار مرز طبیعی بین مازندران و استان سمنان است.

دلیل نام‌گذاری آبشار به اوبن

اوبن در زبان محلی به معنای زیر آب است، که به دلیل شکل آبشار به این نام خوانده می‌شود. به اين آبشار، به دليل قرار گرفتن در جنگل بولا، آبشار بولا نيز مي‌گويند.

منطقه حفاظت‌شده بولا

در منطقه حفاظت شده بولا تلفیقی از جنگل، کوه و آبشار را می‌توان دید که چشم هر بیننده‌ای را نوازش کند. این منطقه مساحتی در حدود ۳۹۰۷ هکتار دارد. منطقه حفاظت شده بولا در نزدیکی منطقه حفاظت شده دودانگه و در مسیر جاده قائمشهر واقع شده ‌است. اکثر وسعت منطقه بولا در استان مازندران و قسمت کمی از آن نیز در استان سمنان قرار دارد. بولا کوهستانی و دارای شیب‌های تند است. از این رو آبشارهای متعددی در آن به وجود آمده ‌است.

مسیر دسترسی به آبشار اوبن

از سمت تهران بعد از جاده فیروزکوه به پل سفید، ابتدای شهرستان زیرآب، قبل از پمپ بنزین، جاده باریکی است که به روستای سنگده می‌‌رسد. بعد از رسیدن به سنگده، از سمت راست کارخانه چوب‌‌بری باید به مسیر ادامه داد. در مسیر تابلوهای کوچکی گردشگران را راهنمایی می‌‌کند. اگر با ماشین شخصی (غیر آفرود) قصد سفر به این منطقه را دارید، در شرایط عادی آب و هوایی و با رانندگی با سرعت مناسب، از پمپ بنزین ۴ تا ۵ ساعت تا آبشار زمان می‌‌برد.

مسير بعدي براي دسترسي به اين آبشار زيبا از طريق روستاي ميانا از منطقه ی دودانگه در شهرستان ساري استان مازندران است. از ساری تا منطقه ی دودانگه در حدود نود کیلومتر راه آسفالت است.از روستاي ميانا تا اين آبشار هم بيست و نه کیلومتر راه خاکی است.

راهنمای مسیر

بهتر است که با یک بلد راه از افراد محلی یا راهنمای تور به این آبشار بروید. در سفر خارج از تور، از پر بودن باک بنزین، داشتن تجهیزات مناسب، لاستیک یدک و غذا به مقدار کافی مطمئن شوید. سفر را در ساعات اولیه صبح آغاز کنید. چون در روشنایی مسیریابی آسان‌‎تر است.

آیا با ماشین شخصی می‌‌توان به آبشار اوبن رفت؟

مسیر دسترسی به آبشار اوبن در دل جنگل است و مسیر خاکی دارد. هر چند که این مسیر زیبا و بکر است، اما مسیری طولانی در حدود ۳۵ کیلومتر است. با اتومبیل مناسب امکان دسترسی تا نزدیکی آبشار وجود دارد. بعد از پایان جاده خاکی بایستی دقایقی را پیاده‌‌روی کرد تا به آبشار رسید.

زمان مناسب برای سفر به اوبن

با توجه به آب و هوای سرد و رطوبت بالای این منطقه، بهترین زمان برای سفر به بولا اردیبهشت تا شهریور است. هرچند که پاییز اوبن هم رویایی است. اما خیلی مناسب شب‌‌مانی و کمپینگ نیست.

جاذبه‌‌های اطراف

پارک ملی کیاسر، پناهگاه حیات وحش چهاردانگه و منطقه حفاظت ‌شده پرور از دیدنی‌ های مازندران و در نزدیکی منطقه بولا هستند. علاقمندان به حیات وحش ایران و طبیعت می‌‌توانند بازدید از این جاذبه‌‌ها را نیز در برنامه سفر خود بگنجانند.

پارک ملی کیاسر، در منطقه‌ي كوهستاني داراي جنگل‌هاي بكر است. در اين پارك گونه‌هاي گياهي منحصر به فردي مانند بلوط اوري وسرخدار رويش دارند. همچنين اين پارك ملي زیستگاه گونـه‌هـاي جانوری باارزشي مانند مرال، روباه معمولي، شوكا، پلنگ، گربه وحشي، كبوتر جنگلي، راسو، سمورسنگي، تشي، خـرس قهوه‌اي، گراز، شغال، كبك، كوكو، گربـه جنگلي، كركس، سـارگپه جنگلي، هدهـد و غيره است.

پناهگاه حیات وحش چهاردانگه در نزديكي پارك ملي كياسر واقع شده است . براي ورود به اين پناهگاه حیات وحش نياز به مجوز است. جنگل‌نوردي و پرنده‌نگري از تفريحات اين منطقه است. مدت زمان پيشنهادي براي بازديد از اين منطقه بكر شش ساعت است.

منطقه حفاظت ‌شده پرور از جنگل‌های متراكم، صخره‌ها، جنگل پراكنده، تپه‌ماهورها و دشت‌ها تشكيل شده است. منطقه حفاظت ‌شده پرور محل تلاقي دو اقليم است. به هم دليل اين منطقه تنوع گياهي و جانوري زيادي دارد. اين منطقه از شاهكارهاي طبيعت است.

از روستاهاي زيباي اطراف آبشار بولا

روستای میانا در نزدیکی ابشار اوبن از جاهاي دیدنی‌های ديگر اين منطقه است. اين روستا چشم‌اندازي بسيار زيباي از طبيعت را دارد. اين روستا داراي چشمه‌ي به نام اشك رود است كه از زيباترين چشمه‌هاي ايران است و تقريبا از روستاهاي ناشناخته‌ي ايران به شمار مي‌رود.

روستاي زيباي ديگر در نزديكي آبشار بولا، روستاي سنكده است. اين روستا در دامنه‌هاي كوه هاي البرز و جنگل هاي هيركاني واقع شده است. همچنين اين روستا در نزديكي سه شهر يعني ساري، سمنان و تهران قرار دارد. اين روستا داراي چشمه‌هاي متعددي است. روستا از چشم انداز كوهستان و جنگل تشكيل شده است. جنگل راش در اين روستا از زيباترين جنگل‌ها براي پياده‌روي و عكاسي است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi