روستای شیاده در شهر خشرودپی (به اشتباه خشک رودپی) مرکز بخش بندپی غربی شهرستان بابل قرار دارد. طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن حدود ۹۰۰ نفر و تقریبا ۲۱۰ خانوار بوده است. در ادامه به معرفی این روستای کوچک و سرسبز و همچنین جاذبههای گردشگری آن میپردازیم.
موقعیت جغرافیایی روستای شیاده
قسمت شمالی روستای شیاده به روستای کامی کلا متصل میشود. در قسمت جنوبی این روستا، روستای معروف سنگچال آمل قرار دارد. سنگچال مسیر دسترسی به روستای فیلبند است. این روستا از قسمت غربی به روستای وسطی کلا و از قسمت شرقی به روستای دیوا، منتهی میشود.
اقتصاد مردم روستا
به علت حاصلخیز بودن منطقه، اغلب مردم روستای شیاده به کشاورزی و دامداری مشغولند و همچنین در میان شاخه های مختلف کشاورزی پرورش زنبور عسل و صنایع دستی در این روستا بسیار رواج دارد.
جاذبههای گردشگری
روستای شیاده طبیعت زیبایی دارد. جنگلهای حاشیهی زیبای روستای شیاده که زیبایی چشمگیری دارند مکان مناسبی برای تفریح و استراحت گردشگران است. از مکان های جذاب و دیدنی روستای شیاده میتوان به سد و دریاچه زیبای آن اشاره کرد. این سد زیبا که دریاچهای آبگینه گون به وجود آورده که تماشای آن خالی از لطف نیست. خوشبختانه روستای شیاده تا به امروز از جمله روستاهایی است که هنوز زیبا و خاطره انگیز است.
سد شیاده
سد شیاده که بر روی رودخانه چلیم ساخته شده است، جنگل و طبیعت اطرافش را در خود منعکس میسازد. همین امر باعث شده است تا این مکان زیبا مورد توجه بسیاری از گردشگران برای ماهیگیری، تفریح و حتی کمپ در فصل سرد زمستان قرار گیرد. این سد خاکی از مقاصد مهم گردشگری در استان مازندران به شمار میرود و در ایام تعطیلات و آخر هفتهها بیش از دو هزار گردشگر دارد. ارتفاع سد شیاده از زمین ۲۰ متر است و محیطی ایدهآل برای علاقمندان به ماهیگیری محسوب میشود.
سقانفارها
سقاخانه ابوالفضل العباس (ع) در مرکز روستا و دو سقانفار قدیمی و کهن از جمله اماکن مذهبی روستای شیاده هستند. بنا به گفته اهالی قدیمی این روستا قدمت سقاخانه ۱۰۰ سال و تاریخ بنای سقانفارها ۱۵۰ سال تخمین زده میشود.
نقاشیهای زیبای موجود بر سقانفارها کار هنرمندان اصفهانی است. درب حیاط نصب شده بر تکیه تاریخی شیاده نظر شما را به خود جلب میکند. همچنین مزار آقاسیدیوسف عابد از نوادگان امام سجاد(ع) از مکانهای مورد اعتقاد روستا و همچنین روستاهای اطراف آن است.
امکانات و اقامت
خوشبختانه در سالهای اخیر و به کمک بخش خصوصی، در اطراف دریاچه انواع امکانات رفاهی مانند سرویس بهداشتی، آب شرب، سوپرمارکت و همچنین وسایل بازی و تفریح مانند چرخ و فلک، تاب و پل معلق چوبی جهت استفاده عموم قرار گرفته است که میتوان از آنها استفاده نمود.
علاوه بر اینها، آلاچیقهایی جهت اقامت تهیه شده است که این آلاچیقها مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی برای استفاده در تمام فصول سال میباشد. همچنین اگر اهل کمپینگ و چادر زدن هستید میتوانید در جنگلهای اطراف چادر زده و از هیجان آن لذت ببرید. در ضمن نکات مهم کمپینگ فراموش نشود!
مسیر دسترسی به روستای شیاده
برای دسترسی به این روستا باید در ابتدا به شهر بابل سفر کرد. سپس از میدان هلال احمر به سمت پل محمدحسن خان رفته و در ادامه مسیر بعد از رسیدن به سه راهی “حمزه کلا شش پل” و گردش به سمت چپ مسیر را مستقیم ادامه داد. تقریبا پس از مسافت کوتاهی بعد از پادگان آموزشی المهدی در پایان بندپی غربی و نزدیک به بندپی شرقی، میتوان جنگلهای روستای شیاده و ورودی روستا را در سمت راست جاده مشاهده کرد. در صورت پیدا نکردن مسیر، مردم روستایی به شما کمک خواهند کرد. در کنار جاده فرعی در زیر درختان جنگلی مکانهای تفریحی و آلاچیق برای استراحت و تفریح مسافران و گردشگران تعبیه شده است. دریاچه کامی کلا نیز در این مسیر وجود دارد.
منبع: https://visitmazandaran.ir/attractions/ecotourism/shiadeh/
این مکان از نظر زمانی 67 دقیقه و از نظر مسافت 43.5 کیلومتر با دامون باغ فاصله دارد.