امامزادگان استان مازندران

اماکن مذهبی در مناطق مختلف کشور از گذشته دور به‌عنوان مقصد سفر انتخاب می‌شود و حضور گردشگران کشورهای اسلامی برای سفر به استان‌های خراسان رضوی، قم و فارس نیز در زمانی که گردشگری در ادبیات رایج کشور رونقی نداشت، مشاهده می‌شود.

گردشگری مذهبی درواقع قرابت بسیار زیادی با گردشگری فرهنگی دارد و این نوع گردشگری موردتوجه برخی از کشورهای مسلمان به‌ویژه کشور مالزی قرارگرفته است که با طراحی و تبلیغات وسیع در خصوص نوع خاصی از گردشگری مذهبی تحت عنوان گردشگری حلال توانسته توجه گردشگران کشورهای اسلامی را به خودش جلب کند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران گفت: گردشگری مذهبی نوعی از گردشگری است که از گذشته‌های دور  در کشور رایج بوده است.

مهدی ایزدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه در سراسر استان مازندران مرقد امامزادگان زیادی وجود دارد که مقصد زائران بی‌شماری از سراسر کشور است، تصریح کرد: وجود چنین اماکن مقدس و سالها ارادت مردم بومی این استان به ائمه اطهار موجب بروز و حضور آداب‌ورسوم و شیوه‌های خاص عزاداری در  سراسر این استان شده است.


معاون میراث فرهنگی مازندران بیان کرد: شیوه‌هایی که اکنون به‌عنوان آیین‌های عزاداری مازنی در لیست آثار معنوی ملی کشور به ثبت رسیده است می‌تواند در زمره همان یک میلیارد فرصتی جای بگیرد که گردشگر جذب کند.

ایزدی به برخی از فرصت‌های گردشگری مذهبی در استان مازندران و ظرفیت‌هایی که قابلیت تبدیل‌شدن به جاذبه و مقصد سفر شدن را دارد، اشاره کرد و گفت: یکی از این امامزادگان مهم در مازندران امامزاده عبدالله آمل است و این زیارتگاه در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی آمل در جاده هراز قرار دارد و این از نوادگان امام موسی کاظم (ع) از مشهورترین امامزادگان استان مازندران به شمار می‌آید.

وی بابیان اینکه در تمام طول سال زائران زیادی از سراسر ایران و حتی خارج از کشور برای زیارت به شهرستان آمل سفر می‌کنند، اذعان داشت: وجود سوئیت و زائرسراهای متعدد، بازار، بازارچه، گرمابه عمومی، نانوایی، کشتارگاه، پارکینگ، شهربازی موجب جذب زائرین شده است.

ایزدی به امامزاده عباس در حاشیه شمالی و ورودی شرقی شهرستان ساری اشاره کرد و گفت: این امامزاده ازنظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس یکی از بناهای مشهور استان مازندران است.

وی از ثبت برج آجری این امامزاده که متعلق به قرن نهم هجری قمری است در لیست آثار ملی خبر داد و افزود: در این امامزاده امکانات رفاهی مثل زائرسرای مجهز، سالن اجتماعات، پارکینگ، محوطه وسیع سرسبز برای استفاده از زائرین در جوار این آستانه مبارکه فراهم است.

ایزدی همچنین به امامزاده ابوطالب و امامزاده عبد الحق در زیرآب سوادکوه و اشاره کرد و گفت: این امامزاده در زیرآب بالای تپه با گلدسته‌های بسیار زیبا و دیدنی و با امکاناتی همچون حسینیه، محوطه زیبا و محل اسکان و امامزاده عبد الحق که در مرکز شهر دیدنی و زیبای زیرآب شهرستان سوادکوه به فاصله ۱۰۰ متری راه‌آهن شمال قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: امامزاده عبد الحق زیرآب به همراه امامزاده عبدالله آمل و پهنه کلای ساری جزو بهترین جاذبه‌های زیارتی مازندران است.

 وی با اعلام اینکه بقعه امامزاده قاسم (ع) بابل در لیست آثار ملی هم به ثبت رسیده است، اظهار داشت: این امامزاده در محله آستانه و مرکز شهر بابل از بناهای قرن نهم با بنای هشت‌ضلعی واقع است و در محوطه آستانه امامزاده قاسم  یادمان شهدای گمنام قرارداد.

ایزدی به آستانه امامزاده ابراهیم بابلسر، محمد نبی نوشهر، امامزاده قاسم بهشهر، قاسم ایزد شهر، امامزاده سید حسین تنکابن، امامزاده ابوصالح قائم‌شهر، امامزاده عبدالله، امامزاده یحیی، بقعه سید زین‌العابدین ساری، امامزاده فضل محمودآباد، امامزاده ابراهیم آمل، امامزاده سه تن چالوس، مقبره سلطان محمد طاهر و مقبره ملأ محمد شهرآشوب بابل، بقعه سید محمد کیا سلطان کجور، آقا شاه بانو زاهد چمستان نور، گنبد ناصر الحق، شمس طبرسی، میرحیدر آملی و امامزاده قاسم آمل، امامزاده پنج‌تن، عبدالله اطرب و امامزاده قاسم چهارسو نکا که در ایام عزاداری برنامه‌های متنوعی اجرا می‌کنند، اشاره کرد.

منبع: https://b2n.ir/x47916

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi