روستای سیادرکا؛ روستای سیاه درکا بابل (نام محلی: سودِرکا):
سیادِرکا، محلهای است از توابع شهر مرزیکلا، بخش بابلکنار، شهرستان بابل در استان مازندران ایران. این محله تا پیش از شهر شدن مرزیکلا در سال ۱۳۷۹، روستایی از توابع شهرستان بابل بودهاست.
این روستا در دهستان بابلکنار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۲۹ نفر (۲۹۰خانوار) بودهاست.
موقعیت جغرافیایی
روستای سیادرکا در طول جغرافیای ۴۵/۵۲ و عرض جغرافیایی ۲۲/۳۶ با ارتفاع متوسط ۹۰۰ متر واقع شده است که از نظر شکل هندسی خطی (مستطیل) بوده و در جهت غرب به شرق در امتداد خیابان آسفالته روستا و رودخانه کوچک درکا گسترش یافته و دو تپه در شمال و جنوب آنرا احاطه کرده است روستای سیادرکا از شمال به تپه نارنج بن و نهالستان دولتی از جنوب و تپه های سمن کتی و از غرب و شهر مرزیکلا و از شرق به مرکز پرورش مرغ آرین ختم می شود.
موقعیت نسبی
روستای سیادرکا (seyaderca ) جز دهستان بابلکنار از بخش بابلکنار شهرستان بابل از استان مازندران می باشد که در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر بابل واقع شده است.
علل نامگذاری: عقیده سالخوردگان روستا بر این اساس است که روستا قبل از تولد آنها و پدران و اجدادشان به همین اسم بوده است و آنچه را که درباره ی نام گذاری روستا از پدران خود شنیدند بدین صورت عنوان می کنند.
گروه اول را عقیده براین است که سیادرکا ترکیبی از ۲ کلمه سو و درکا می باشد سو اصطلاحی است مازندرانی که به فارسی روشنایی را می دهد. و چون در سابق مردم در کنار رودخانه ها سکنا می گزیدند این قسمت توجه عده ای را به خود جلب نموده و به مرور زمان آبادی شکل گرفت و به این اسم گذاشته شد.
گروه دوم این گروه که اکثریت دارند بر این عقیده اند که روستای سیادرکا به این خاطر که بین دو سی (به زبان فارسی تپه) واقع شده و رودخانه درکا از وسط آن می گذرد به سیادرکا نامگذاری شده است.
به عقیده من تعبیر دوم درست تر می باشد چرا که (الف) بین سی و درکا حرف ربط بوده و در واقع بجای (واو) حرف ربط قرار گرفته است شاهد این امر لهجه روستاییان می باشد که معمولاً در صحبت حرف آخر کلمه را با صدای (الف) می کشند نظیر بریما یعنی بیا بریم امروزه لفظ سی درکا به صورت سیادرکا استعمال می گردد.
***
این مکان از نظر زمانی 25 دقیقه و از نظر مسافت 17.5 کیلومتر با دامون باغ فاصله دارد.