گاوانکلا پنجمين روستا از لحاظ جمعيت و دومين روستا از نظر وسعت بعد از روستاي درونکلاي شرقي بخش بابلکنار ميباشد.
این روستا در 25 کيلومتري شهر بابل و 5 کيلومتري شهر مرزي کلا واقع شده است.
موقعيت جغرافيائي روستا ، از سمت شمال به ارتفاعات پوشيده از جنگل مننتهي به روستاي هتک لو شهرستان قائشمهر از سمت جنوب به روستاي سيدکلا از سمت غرب به روستاي شيردارکلا و از سمت شرق به ارتفاعات پوشيده از جنگل و به حوزه استحفاظي شهرستان سوادکوه .منتهي ميشود. جمعيت اين روستا بر اساس سرشماري نفوس و مسکن در سال 1385 تعداد 357 خانوار و 1311 نفر بوده که از اين تعداد 647 نفر مرد و 664 نفر زن ميباشد .
شغل اکثر مردم روستا کشاورزي و دامداري بوده که سطح باغات آن 170 هکتار و شاليزار 236 هکتار که اين روستا بزرگترين توليد کننده برنج در سطح بخش ميباشد .
سابقه تاريخي اين روستا به حدود 450 سال پيش بر ميگردد که وجود تکيه سقانفار که حدود 370 سال قدمت دارد و جزء آثار باستاني روستا ميباشد و در دفتر آثار باستاني شهرستان بابل ثبت گرديده مبين اين موضوع ميباشد که روستاي فوق داراي قدمت چندين ساله مي باشد.
اولين طايفه مقيم و مسکون شده اينآبادي گون بودند که از ايالت فارس مهاجر به اين نقطه شدند و معمور اين نقطه اقدام نمودند. محل زندگي اين طايفه ابتدا در ضلع شرقي روستا که رودخانههاي سنبل رود و موزو از آن عبور مينمايد بوده و کم کم بر جمعيت آنها افزوده شد با وجود چندين سيل و طغيان رودخانه و خسارات وارده به اين ساکنين آنها تصميم گرفتند رفته رفته به سمت شمالي روستا که داراي ارتفاع بود کوچ کنند و اين امر باعث شد جمعيت اين روستا به صورت پراکنده باشد. نام اين روستا در ابتدا به نام گونه به معني (نژاد و قبيله، افراد) و بعد به نام گونهکلا نامگذاري گرديد چون اين روستا در بين تمام آباديهاي منطقه دشتترين و پهنترين و هموارترين آبادي ميباشد. سپس بعد از اصلاحات ارضي نام اين روستا را گاوانکلا نامگذاري کردند که تاکنون به اين نام ميباشد و دهياري و شوراي اسلامي روستا پيگير تغيير نام روستا از گاوانکلا به گونه کلا ميباشند که موافقت آن را از استانداري مازندران گرفته و جهت بررسي کلي به هيئت محترم وزيران ارسال گرديده است .
این مکان از نظر زمانی 35 دقیقه و از نظر مسافت 23.5 کیلومتر با دامون باغ فاصله دارد.