بقعه سید شمس الدین بابلکان در روستای بابلکان علیا دهستان لاله آباد بخش لاله آباد شهرستان بابل

آستان امامزاده شمس الدین بابلکان:

آستان امامزاده شمس الدین (علیه السلام) در بخش لاله آباد شهرستان بابل، دهستان لاله آباد، روستای بابلکان علیا واقع شده است. امامزاده در8 کیلومتری، بخش لاله آباد قرار دارد. مساحت کل امامزاده 12000مترمربع و مساحت زیربنا 300 مترمربع می باشد. امکانات فرهنگی شامل زائرسرا، حسینیه و امکانات رفاهی شامل وضوخانه و سرویس بهداشتی می باشد.

آدرس:  استان مازندران ـ شهرستان بابل ـ بخش لاله آباد ـ دهستان لاله آباد ـ روستای بابلکان علیا

                                            ***

این مکان از نظر زمانی 43 دقیقه و از نظر مسافت 35 کیلومتر با دامون باغ فاصله دارد.

سید شمس الدین بابلکان کیست؟ امامزاده است یا؟

 سید شمس الدین بابلکان کیست؟ امامزاده است یا؟ آیا کسی در آن مدفون شده است؟ مردم به زیارت چه کسی می روند؟

سال هاست اهالی روستای ایمن آباد و کروکلا به همراه مردم سایر روستاهای بخش لاله آباد مراسم ویژه سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) را به شیوه هیات های دسته روی در این مکان مورد نظر برگزار می کنند.

در مورد این مکان، اطلاعات بیشتر را از قلم آقای علی ایمانی ایمنی که در کانال تلگرامی علمی فرهنگی لاله آباد آمده است، می خوانیم.

سال ها اهالی لاله آباد در روز بیست و هشتم صفر همزمان با رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) به صورت دسته های عزاداری به سیدشمس الدین بابلکان می روند.

دکتر ستوده بابلکان را این گونه توصیف می کند: «بابلکان که به لهجة محلی بلوکان گویند شامل دهکده های زیر است؛ ورمتون، بلوکان، خجیرکلا ، پایین بلوکان. مرقد سیدشمس الدین که ظاهراً پدر سیدعزیز است در بلوکان بنائی است ساده و چهارگوشه از آجر و داخل بنا هیچ گونه آثار قبر نیست».

سادات بابلکانی در قرن نهم و دهم هجری صاحب جایگاه ویژه¬ای در دستگاه حاکمان مرعشی بوده و عده¬ای از آنها نمایندة مرعشیان در منطقة شرق مازندران بودند.

محل سکونت این طایفه در شرق مازندران، منطقة قره طغان بهشهر و روستای کوهستان و آسیاب سر بود. بقعة سادات بابلکانی که مدفن تعدادی از ایشان بوده هنوز در آسیاب سر بهشهر پابرجاست.

لازم به ذکر است، تولیت امامزاده ابراهیم بابلسر در قرن نهم بر عهده ی خاندان سادات بابلکان بوده و ایشان در راستای احیای ساختمان این امامزاده بسیار تلاش کرده و درهایی از امامزاده نیز از طرف ایشان به امامزاده اهدا شد که کتیبه هایی از آن باقی مانده است.

در تاریخِ سادات بابلکانی نام دو سید شمس الدین به عنوان بزرگان این طایفه آمده است. ابتدا سید شمس الدین فرزند سید حسین کیا فرزند سید عبدالله فرزند سید علی کیا است که پدر سید عزیز بابلکانی مقتول در قره طغان به سال 856 ه.ق است. شخص دوم سید شمس الدین فرزند سید عزیز و نوة اولی است که در سال 865 ه.ق به دست علی روزافزون در همان منطقه کشته شد و احتمالاً در بقعة آسیاب سر مدفون شد.

 اغلب اهالی بابلکان و روستاهای لاله آباد معتقدند که در این مکان شخصی دفن نشده است و روایت های مختلفی به صورت سینه به سینه راجع به این مکان نقل می کنند. عده ای این مکان را محل عبادت و منبر خطابة سید شمس الدین بابلکانی می دانند، یعنی بقعة مورد نظر ما در روستای بابلکان لاله آباد، مقامِ سید شمس الدین پدر سیدعزیز است.

منبع: https://b2n.ir/h98312

بابلکان در لغتنامه دهخدا:

 

بابلکان . [ ب ُ ] (اِخ ) خاصه ٔ بالکانی . مرکز بلوک لاله آباد در ناحیه ٔ بارفروش . (سفرنامه ٔ مازندران و استرآباد رابینو ص 118 قسمت انگلیسی چ 1342 هَ . ق . قاهره ).دهی از دهستان لاله آباد بخش مرکزی بابل در 10هزارگزی جنوب باختری بابل ، 2هزارگزی شمال شوسه ٔ بابل به آمل . دشت ، معتدل ، مرطوب ، مالاریائی و دارای 770 تن سکنه است . آب آن از رودخانه ٔ کاری است . محصول آن برنج ، کنف ، صیفی ، مختصر غلات ، پنبه ، نیشکر و شغل اهالی زراعت است . راه مالرو دارد. این ده از چندین محل بنام انگرتپه و ورمه تان و بابل کان تشکیل شده .  (فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3).

منبع: http://babolkan.blogfa.com/

زیارت نامه امام زاده شمس الدین بابلکانی علیه السلام

السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.

 

***

سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

تصاویری زیبا از حرم مطهر آقا امامزاده شمس الدین بابلکان (ع)

 در منطقه لاله آباد شهرستان بابل در روستای بابلکان علیا منطقه ای است که منتسب به امام زاده شمس الدین می باشد و سالهای زیادی است که این منطقه محل زیارت عاشقان اهل بیت عصمت وطهارت(ع) می باشد وطبق یک سنت قدیمی ؛ هر ساله در سالروز رحلت نبی مکرم اسلام(ص) وشهادت امام حسن مجتبی (ع) دسته جات عزاداری زیادی که بالغ بر بیش از 30دسته عزاداری از روستاهای اطراف می باشد به این مکان می آیند وبعد از عزاداری از همه میهمانان بصرف ناهار پذیرائی به عمل می آید. وچون دقیقا قبر مطهر آن امامزاده مشخس نیست اما بنا بر برخی نقلها ،محدوده ای را بیان کردند لذا جهت یادمان آن بزرگوار ضریحی ساخته شده ودرمحل نصب شده است .

 بر روح پاکش و آرامش تمام اموات مدفون در حرم مطهر صلوات بر محمد آل محمد

بابلکان علیا (Babalkan-e Olya)، روستایی است از توابع بخش لاله‌آباد شهرستان بابل در استان مازندران ایران.

این روستا در دهستان لاله‌آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۷۹ نفر (۹۶خانوار) بوده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi