آقا سید عبدالله بن رضا روستای پردنگون چالوس:
روستای پَردَنگون در دهستان بیرونبشم، بخش کلاردشت شهرستان چالوس، و دو کیلومتری مرزنآباد (سعیدآباد سابق) واقع است. مزاری مشهور به عبداللهرضا یا عبدالرزاق در این روستا قرار دارد.
بنابراین، میتوان احتمال داد که مدفون در بقعه روستای کوشکسرا، یکی از فرزندان رضا بن علی بن قاسمالاشج (زنده در نیمه دوم قرن چهارم هجری قمری) باشد که با حذف «بن» یا «پسر» از بین دو نام به «عبداللهِ رضا» تبدیل شده است. آن چه که این گمانه را تقویت مینماید این که در ناحیه کلاردشت و چالوس، بقاع دیگری وجود دارد که قسمت دوم نام صاحبان آنها، به باور عموم، همه با پسوند «رضا» مشهور هستند؛ مانند بقعه خاتونرضا، در روستای کوشکسرا، عبداللهرضا، در نزدیکی روستای پردنگون کلارشت، احمدرضا و زینبرضا در روستای الیت کلاردشت، علیرضا در دهکده سماءبالا کلاردشت، و یوسفرضا در گورستان شهر چالوس؛ این احتمال وجود دارد که همه این افراد از یک خانواده باشند.
ساختمان بقعه عبدالله بن رضا، ششضلعی است و هر ضلع آن 195 سانتیمتر پهنا دارد. در چهارضلع آن خفنگهای نورگیر و در ضلع شمالی طاقچهای تعبیه شده است و ورودی در جانب شرقی قرار دارد. صندوقی چوبی، در وسط بنا قرار گرفته که بخش عمده منبتکاریهای آن در آتشسوزی از بین رفته است. لنگه دری کوچک، در ایوان بنا نصب است که کندهکاری ظریف آن همانند کندهکاری صندوق و ظاهراً متعلق به آن میباشد. بنای اصلی بقعه ظاهراً مربوط به دوره تیموری (قرن هشتم هجری قمری) است؛ برطبق کتیبه موجود، در سال 1267ق. که همزمان با حاکمیت فتحعلیخان بر ولایات سهگانه و حکومت آقااسدالله در منطقه کلاردشت بود، سقف بنای بقعه، به همّت علی تیرگر بیرونبشمی تعمیر شد. در سال 1320ق. و همزمان با سلطنت مظفرالدین شاه قاجار، سقف، بنیان مسجد و حصار و گلدسته امامزاده تعمیر گردیده است.
منبع: رسول سعیدی زاده: وبلاگ شهرباران: http://shahre-baran.blogfa.com